Заеднички грешки во ЦПУ обработка центар систем серво

Заеднички грешки во ЦПУ обработка центар систем серво

Како што сите знаеме, серво систем центар за обработка е систем кој обезбедува енергија за машина алатка. Без обработка центар серво систем, на работното парче не може да се обработи. Затоа, системот за серво е многу важно во центарот на обработка. Кога системот за серво не, целото производство обработка мора да престане. Денес, Xiaobian ќе се воведе на заеднички грешки во системот за обработка центар серво.

    начини на нефункционирање на серво систем за обработка центар вклучува аларм индикатори и осигурач дува на единицата за брзина во нумеричка контрола и аларми за разни заштита скок прекинувачи. Значењето на индикаторот на алармот варира во зависност од дизајнот на контрола на брзината единица. Генерално, постојат следниве видови:

    1. струјата е голем, предизвикувајќи машина алатка за аларм. Голем тековната аларм се случува. Постојат две можности под нормални околности, што е, на голем тековната аларм предизвикани од оштетување и краток спој на компонентата за погон на единицата за контрола на брзината на ЦПУ на центарот за обработка.

    2. Висок напон, исто така, ќе предизвика машина алатка аларми. Генерално постојат три можности за аларми висок напон. Тоа може да биде дека ЦПУ влезниот напон на центарот за обработка надминува 10% од номиналната вредност, или изолација на серво мотор е деградиран, или висок напон предизвикани од линијата на обработка центар оперативен контрола на брзината единица.

    3, на напонот е премногу ниско, предизвикувајќи машина алатка аларми, веројатноста за ваков центар на обработка е многу ретка, ова може да биде влезниот напон е помал од 85 отсто од номиналната вредност, или конекцијата на моќ не е добро.

    4. пат на повратни информации на брзината на откривање е расипан и алармот се предизвика. Оваа состојба е лажна тревога, бидејќи аеродромот нема проблем, и не постои проблем во системот на повратни информации откривање. Повеќето од алармите се појават се повратни информации брзина линија на ЦПУ серво мотор на центарот за обработка на. Скршени или предизвикани од лошата контакт во повратни информации за откривање на линија.

    5. Прекинувачот за заштита активира алармот. Прекинувачот за заштита е уред за заштита на машина алатка. На пример, голем напон ќе изгори некои компоненти и други итни мерки кои не може да се контролира од страна на машина алатка. Кога се соочуваат овие услови, прекинувачот за заштита ќе бидат активирани за да се избегне непотребно оштетување компонента, слични на безбедно станица.

    6. Преоптоварување аларм, причина за аларм на преоптоварување е дека ЦПУ механички оптеретувања од центарот на обработка е абнормална или горната граница на тековната мотор за контрола на брзината единица е поставена многу ниско ниво. Постојан магнет за постојано моторни магнет, исто така, ќе предизвика аларм преоптоварување. Ако моторот на центарот за обработка без кочница работи во празен од, тоа ќе биде тешко да го вклучите со рака или ротирање на вратило, што значи дека на постојан магнет е целосно одвоен.

    7. осигурувачи за контрола на брзината на единицата на ЦПУ на центарот за обработка е прегорен или патувања струјното коло прекинато.


Време на мислењето: Aug-10-2018