Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Ttoubles-Правење на крајните Meill Операција

Вибрира нож за време на сечење?

причина

Брзината е премногу брзо.
Стапката на храна е премногу брзо.
Ефективната должина надминува потребата и износот на издаденост е премногу долг.
Сила на работното парче стегање е недоволна.
Носат на сечење на работ е премногу голем. Алатката yaw точност не е доволен.

решение

Намалување на брзината.
Намалување на стапката на храна.
Наместете го во најкраток ефективна должина.
Тоа е навистина основни до машината за парче.
Користете нова алатка или ре-мелење.
Прилагодете алатка за точноста на отстапување од патеката.

Кршење за време на сечење?

причина

Длабочината на намалување е премногу.
Сечење е блокиран.
Има премногу храна по ножот.
Носат на сечење на работ е премногу голем.

решение

Намалување на износот на длабочина на намалување.
Прилагодете ја насоката на усогласување на течноста за ладење, така што на чипови се испуштаат без проблеми.
Намалување на храна по ножот.
Користете нова алатка или ре-мелење.           

Дробење време на сечење (мала загуба)?

причина

Длабочината на намалување е премногу.
Стапката на храна е премногу брзо.
Сила на работното парче стегање е недоволна.
Брзината е премногу брзо.
Ефективната должина надминува потребата и износот на издаденост е премногу долг.
Носат на сечење на работ е премногу голем. Произведува изградена раб.
Сечење е штетата предизвикана од страна на калење.

Невообичаено абење на сечење на работ?

причина

Брзината е премногу брзо.
Стапката на храна е премногу бавно.

решение

Намалување на брзината.
Зголемување на стапката на храна.

За сечење блокада?

причина

 Отстранување на чип не е мазна.
Стапката на храна е премногу брзо.
Длабочината на намалување е премногу.
Користете премногу алатка рабовите.
Носат на сечење на работ е премногу голем.

решение

Прилагодете ја насоката на усогласување на течноста за ладење, така што на чипови се испуштаат без проблеми.
Намалување на стапката на храна.
Намалување на износот на длабочина на намалување. Го користите алатка со мал број на ножеви.
Користете нова алатка или ре-мелење.

Сечење е фрлање?

причина

Стапката на храна е премногу брзо.
Длабочината на намалување е премногу.
Ефективната должина надминува потребата и износот на издаденост е премногу долг.
Го користите алатка со силни агол на спирала.

решение

Намалување на стапката на храна.
Намалување на износот на длабочина на намалување.
Наместете го во најкраток ефективна должина и проширување.
Го користите алатка со слаб агол на спирала.

Завршени брус?

причина

Носат на сечење на работ е премногу голем.
Го користите алатка со слаб агол на спирала.
Длабочината на намалување е премногу.

решение

Потребни се нови алатки или regrind.
Го користите алатка со силни агол на спирала.
Намалување на износот на длабочина на намалување.

Завршени површина грубост е лоша?

причина

Носат на сечење на работ е премногу голем. Прибере во чипот.
Стапката на храна е премногу брзо.
Ефективната должина е надвор од потребата и продолжување е премногу долг.
Брзината е премногу бавно.
Маргината на обработка не е униформа.
Алатката yaw точност не е доволен.

решение

Потребни се нови алатки или regrind.
На течноста за ладење е отстранет од позицијата на сечење со користење на течноста за ладење. Намалување на стапката на храна.
Наместете го во најкраток ефективна должина и проширување.
Зголемување на брзината.
Проверете дали преостанатиот износ по обработката е униформа.
Прилагодете алатка за точноста на отстапување од патеката.

Сиромашните точноста обработка?

причина

 Главниот износ Проширувањето е нестабилна.
На преостанатиот износ по обработката не е униформа.
Стапката на храна е премногу брзо.
Алатката yaw точност не е доволен.

решение

Машината се загрее на користени брзина, и износот на експанзија и контракција на вретеното се стабилизира пред обработка.
Проверете дали преостанатиот износ по обработката е униформа.
Намалување на стапката на храна.
Прилагодете алатка за точноста на отстапување од патеката.

Сакаат да работат со САД?